Tajemství totemu

Někdy nám výstižněji a rychleji než dlouhé přemýšlení odpoví na naše vnitřní otázky obrazy. Obrazy jsou přímou formou komunikace mezi naším vědomím a podvědomím, a také mezi vědomím a lidskou duší. Imaginaci, tedy práci s obrazy, využívají některé psychoterapeutické směry, ale původně vychází ze starých domorodých a šamanských směrů. Psala jsem o tom mnohem obsáhleji v tomto článku, kde jste si mohli vyzkoušet léčení s Matkou medvědicí.
Další léčebnou technikou, která se inspiruje indiánskými rituály, je práce s osobním totemem.

Terapeutický model této práce popsal ve své knize Osobní totem americký psycholog Eligio Stephen Gallegos. Nabízí v ní cestu postupného poznávání a léčení čakrových zvířat. Přes obrazy čakrových zvířat se dostáváme ke svým emočním traumatům a zraněním, která nám na vědomé úrovni často nejsou přístupná.

Jak se to dělá? V uvolněném stavu se postupně zaměřujeme do jednotlivých čaker a žádáme o setkání se zvířetem, které je s jednotlivými čakrami spojené. Není příliš důležité, jaké zvíře to je, mnohem více nás zajímá jeho stav. Jestli je zdravé, volné, v harmonii – nebo je nemocné, zraněné či uvězněné. Rozhovorem s ním zjišťujeme, proč tomu tak je, a ptáme se, co můžeme udělat pro jeho uzdravení a jaké změny vnést do svého života. Techniku je vhodné čas od času zopakovat a vidět na těchto zvířecích obrazech průběh léčení a náš vývoj.

Chcete-li, můžete se se svými totemovými zvířaty potkat prostřednictvím této nahrávky.
Jenom si tiše sedněte, volně dýchejte a nechte přicházet obrazy.
(omlouvám se za nižší kvalitu nahrávky)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *