Komunita

Možná jste si všimli, že se na pravé straně horního menu objevila rubrika „Komunita“. Vložila jsem tak do reality myšlenky, které mi opakovaně běžely hlavou v posledních měsících. Myšlenky zrozené z uvědomění, kolik nejrůznější darů a talentů v sobě nesou lidé, které mám ve své blízkosti… Mí přátelé, účastníci mých seminářů i lidé, které potkávám na konzultacích.

Otevírám tento prostor vám všem, kteří byste rádi dali vědět ostatním, že něco umíte, že něco tvoříte, vyrábíte či pěstujete, že máte v nějaké oblasti více znalostí, než mají ostatní, že máte prostor k pronájmu nebo cokoliv dalšího, co by mělo vejít ve známost. A je úplně jedno, zda je to něco, co děláte v rámci zaměstnání nebo podnikání, nebo je to váš koníček či volnočasová aktivita… Určitě není podmínkou, aby to bylo tzv. alternativní – naopak by to mělo být vše, co je součástí reálných životů a profesí. Je jedno, zda to chcete nabídnout za férovou finanční či jinou odměnu nebo tím chcete druhé „jenom“ potěšit a podělit se o radost z tvorby.

Rozdělila jsem tuto rubriku do tří částí. Kromě Nabízím a Poptávám je tu ještě Aktuálně… pro okamžité rychlé nabídky či poptávky. Podle zájmu a množství příspěvků zvážím, jestli jednotlivé části ještě dál rozdělit podle oblastí a oborů, kterých se budou týkat.

Jak to bude prakticky fungovat? V tuto chvíli je pro mě nejjednodušší možnost, když mi ti, co by tu rádi něco zveřejnili, pošlou mail na adresu: info@inforlife.cz – jen krátký text nabídky s odkazem na webové stránky nebo sociální síť, případně mailový kontakt. A já to sem zkopíruji. Za to, co zveřejníte, nepřebírám zodpovědnost a do komunikace mezi vámi už nebudu nijak vstupovat. Vyhrazuji si ale možnost nezveřejnit to, s čím z nějakého důvodu nejsem v souladu.

Možná se nabízí otázka, co z toho budu mít já, co mi to přinese… Odpověď je jednoduchá: dobrý pocit. Už teď mám radost z toho, když se dozvím, že se lidé z „komunity“, která se volně tvoří kolem mě, „nekomunitního“ introverta, vzájemně obohacují a spolupracují spolu. Cítím, že se tímto směrem otevírá budoucnost.

Otázku jestli a jak hodně to bude v komunitním prostoru na mém blogu žít, nechávám otevřenou. Odpověď na ni neznám… Záleží, zda tato forma propojení promluví i k vám a jestli se do ní budete chtít zapojit. Zda hodíte za hlavu pochybnosti o tom, jestli se to sem hodí, jestli je to „dost dobré“, jestli vás nebude někdo nějak hodnotit a něco si o vás myslet… a řeknete si v sobě jenom tiché „Ano“. Já tento prostor nabízím volně, svobodně, s láskou a vděčností – a budu moc ráda, když začne ožívat.

One thought on “Komunita

  1. Ahoj Gábi,
    nápad se mi moc líbí. Těším se na tento nově vzniklý svobodný prostor. 🙂
    ahoj Blanka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *