Germánská medicína v praxi: Osvobozená

Skoro každé ráno, pokud někam nespěchám, si po snídani uvařím kávu, zapnu počítač a odpovím na došlé maily. V minulém týdnu mě jeden z nich hodně potěšil. A protože dobrých zpráv není nikdy dost, podělím se o příběh, jehož byl součástí, i s vámi. Napsala mi paní Lucie, drobná černovláska, která u mě byla na konzultaci téměř přesně před rokem.

Přijela za mnou s problémem poněkud intimnějšího charakteru, s dlouholetými vaginálními záněty doprovázenými výtokem, kterými trpí od svých šestnácti let… jednoduchou matematikou, vztaženou k současnému věku, její potíže trvaly třicet tři let. Za tu doby vyzkoušela mnoho různých cest k léčení, medicínských i alternativních, ale žádná z nich výraznější efekt nepřinesla.

Vaginální sliznice patří vývojově k zárodečnému listu zvanému ektoderm, který je z mozku řízený mozkovou kůrou, tedy kortexem. Konkrétně jeho senzorickou zónou. Z pohledu Germánské nové medicíny (více Zde) je spouštěcím biologickým konfliktem tohoto „onemocnění“ (uvozovky proto, že podle GNM jsou nemoci pouze smysluplné biologické programy přírody) tzv. separační konflikt spojený s intimitou, se sexualitou.

U chronických onemocnění je nalezení jejich příčiny komplikované tím, že jejich počátek sahá daleko do historie… mnohdy dál a hlouběji, než sahá vědomá paměť člověka  – a následně během života člověk buď prožívá konflikty podobného charakteru stále dokola, nebo už program spouští pouhé připomínky původní situace (viz můj článek O kolejích, odkaz).

Nechala jsem Lucii vyprávět, jen občas jsem mezi její slova vložila malý dotaz. Z jejího vyprávění vyplynulo to, že sice prošla několika vztahovými peripetiemi, smrtí jednoho partnera, po čase rozvodem s dalším, ale v žádném z těchto vztahů nebyla z její strany sexualita vnímána jako problém. Proto jsme se více zaměřily na období před začátkem potíží, vrátily jsme se do jejích 15–16 let.

Lucie vyrostla v nábožensky založené rodině, kde se o sexualitě příliš nehovořilo, toto téma bylo založeno do šuplíku „nečisté“ a pro mladou dívku „zakázané“. Postupně si dokázala vzpomenout na tři nepříjemné situace související se sexualitou, které v tomto období prožila. Situace první – v zubní ordinaci ji začal osahávat zubař, ubránila se a utekla. Situace druhá – v tramvaji se na ni nalepil zezadu nějaký muž a vyhrnul ji sukni. Situace třetí sahala možná ještě dál do minulosti a vázala se k domu v sousedství, kde žil muž, s jehož vnučkou Lucie kamarádila. Z domu i z onoho muže měla velmi špatný pocit už odmala, ale nedokázala přesně říct proč. Zda tam někdy zažila něco osobně nepříjemného, by byla jen spekulace. Vzpomněla si však na konkrétní chvíli pár týdnů před šestnáctými narozeninami, kdy stála v zahradě jejich domu se svou první láskou, tiskli se k sobě, vyměnili si pár polibků… a v jeden okamžik zjistila, že je tento muž ze sousední zahrady pozoruje. Reagovala pocitem studu a strachem, aby se to nedozvěděli její rodiče.

Všechny tři uvedené situace jsme postupně společně procházely. Vracely jsme se do nich jednak v myšlenkách, ale především s pozorností na emoční reakce těla. Lucie v mém doprovodu všechny situace emočně doprožila a propustila.

A teď čtu její mail: Ozyvam sa po roku, po nasom stretnuti a terapii u Vas v Brne. Mozno si spomeniete podla starej komunikacie, o co islo. Kazdopadne, rada by som Vam dala spatnu vazbu. Neozyvala som sa zamerne skor, pretoze zdravotny problem potreboval dlhsi cas na objektivne posudenie. Cely rok, odkedy som bola u Vas, sa mi problem nevyskytol. Uz u Vas som citila, ze je nieco inak. Uplne mala drobnost, pocitova zmena, ako ked zapasujete posledny kusok z puzzlí a dokoncite obraz. Presne takto som to vtedy citila. Strasne som bola zvedava ako sa budem mat. Je to pre mna uplne neuveritelne, pretoze od svojich 16tich rokov sa mi nestalo, ze by som rok nemala mykozu. A mne sa cely rok po nasom stretnuti tento problem neobjavil. Verim, ze zasadna zmena sa udiala vtedy u Vas a este raz Vam dakujem.

… A já také děkuji. Lucii za sdílení a souhlas se zveřejněním jejího příběhu, a opakovaně doktoru R.G.Hamerovi, který Germánskou novou medicínu a její poznatky přinesl do světa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *