Ve Lvím znamení

Už poněkolikáté zkouším vložit do slov zvláštní energii tohoto týdne… a protože jsou to spíše jenom střípky prchavých dojmů, příliš se mi to nedaří. Silněji než v jiných letech vnímám vstup srpnové sluneční Lví energie… možná i Matka Země pocítila, jak silnou ohnivou energii sem přináší, a vyvážila ji několikadenním milosrdným chladivým deštěm, tak vzácným v tomto období. Možná právě vzdušný tanec ohně a vody pootevřel magickou vrstvu reality, ve které má vše, co se děje, hlubší význam, než se na první pohled zdá. Jako by se tím ještě zintenzivnila hra zvláštních náhod a synchronicit, kdy se člověk už pomalu bojí na něco pomyslet, natož to nahlas vyslovit, protože se to vzápětí stane. Jako by zázraky chtěly být spatřeny.

Dovolím si ocitovat pár vět od mistra Jodorowského: „Zázraky jsou jako kameny: jsou všude a odhalují svou krásu, ale skoro nikdo jim nepřisuzuje hodnotu. Žijeme v realitě plné divů, ale vidí je pouze ti, kteří rozvinuli svoje vnímání. Bez této citlivosti se vše stává všedním, úžasné události se říká náhoda, světem procházíme bez klíče, jímž je vděčnost. Když se stane něco neobyčejného, je to vnímáno jako přirozená věc, z níž můžeme jako paraziti těžit, aniž bychom něco vrátili zpět. Zázrak navíc vyžaduje výměnu: z toho, co je mi dáno, bych měl přinést něco ostatním. Pokud člověk není spojen s druhými, zázrak nemůže být zachycen. Zázraky nikdo nevytváří ani nevyvolává, jsou odhalovány. Pokud si ten, kdo se považoval za slepého, sundá klapky z očí, spatří světlo. Temnota je vězení mysli.“*

Jsem zvědavá, co sem Lví energie přinese… Možná, že uvnitř mnoha z nás Lev zařve mocným hlasem a probudí nás z letargie, donutí nás postavit se do své Síly, přijmout Zodpovědnost a – znovu mi jako v předminulém textu téměř samo vyskakuje slovo Dospělost. Ve smyslu oproštění se od pubertální úrovně vědomí a projevení úrovně vědomí dospělého, jak o tom kdysi podrobně psal pan Willfried Nelles. Možná v nás frekvence Lvího hlasu rozvibruje a uvolní některé z našich programů a vzorců, možná pronikne i našimi jemnohmotnými úrovněmi a vnese do nich očistnou harmonii. Možná Lev zařve napříč světy a probudí skryté síly spící v lidských hlubinách, možná nám dovolí pocítit esenci dávných králů a královen, jejich přirozenou vznešenost a moudrost. A možná bude jeho řev tak silný, že otřese i některými vnějšími strukturami a přinese proměnu. Některé dny je potenciál proměny cítit až hmatatelně.

Jelikož jsem Vodnář, což je znamení ležící ve zvířetníku přímo proti Lvu, jsou pro mě Lví energie doplňující, nesou v sobě to, co sama nemám, oživují mě, dodávají mi vnitřní ukotvenost a sebevědomí. Možná i proto mě odmalička lvi okouzlují – pamatuji si, jak jsem snila o tom, že až vyrostu, budu mít doma živého lva jako nejlepšího kamaráda. Úplně se to nepodařilo, ale naše kočičí smečka mi tento sen kompenzuje dostatečně.

Tak nám všem přeji, ať nám letošní Lví měsíc něco zajímavého do života přinese, ať jsou jeho energie pro nás přívětivé a nápomocné… zkusme se na jeho energii naladit.

A co říkají k tomuto měsíci hvězdy?

*Alejandro Jodorowsky: Tanec reality

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *