Na křídlech vůní

Kdybych měla říct, co mi udělalo v poslední době radost, tak by to bylo to, že se mi podařilo vnést do světa jeden nápad, který ke mně přiletěl už vloni na podzim. Po jednom seminář o Germánské medicíně jsem přemýšlela, jakým způsobem by bylo možné podpořit hojivé fáze nemocí, a uvědomila jsem si, jak stěžejní je dopřát nemocnému člověku – a nejenom jemu, je to důležité pro všechny – pocit bezpečí. Podrobně jsem toto téma rozebírala už v textu Péče o bezpečí (odkaz). A napadlo mě, že by bylo fajn mít pro tyto účely namluvené osobní meditace podpořené vůní. Hudba, energie, tón hlasu a vůně v synergii.

Realizace si nějaký čas počkala, až do mého setkání s Klárkou. Znám ji už několik let a vím o ní, že k ní neuvěřitelně promlouvá rostlinná říše. Květiny, byliny, stromy… a jejich vůně. Stačilo říct pár slov a hned vůni evokující pocit zklidnění a bezpečí „uviděla“… a o pár dní později mi ji donesla namíchanou. A k ní ještě další dvě – na Otevírání srdce a na Usínání a klidný spánek. Přivoněla jsem si k nim a věděla jsem, že je to přesně ono.

Na květnových meditačních setkáních jsme vůně na Zklidnění a pocit bezpečí a na Otevírání srdce vyzkoušeli ve dvou meditacích… a víceméně dle očekávání se v nich nádherně propojila vůně s hudbou, s tónem mého hlasu a s energií, kterou do meditací vnáším. Jako by vůně dokázala proniknout do těch vrstev, kam se nedostala hudba, slova ani obrazy. Všechny tři meditace a k nim namíchané směsi olejů nebo rozprašovače, vše vyladěné, aktivované krystaly, mám jako novou nabídku v Imaginariu (odkaz) a ráda je pro Vás připravím. Předpokládám, že nabídku časem rozšíříme o další témata.

A jako naladění pro ty, kteří se chystají na letní meditační pobyty na Rusavu… I tady dostane letos velká část meditací, které budou zařazené v programu, svoji vlastní vůni, originální a neopakovatelnou. Budeme se tu tak trochu vznášet na křídlech vůní…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *