Kámen je šperk

Po tříleté pauze jsem o víkendu zavítala na mineralogickou prodejní výstavu u nás v Brně. Chodívali jsme na ni dříve se synem pravidelně, teď to nějakou dobu buď nešlo nebo mi to nevycházelo časově. Byla jsem zvědavá, co se za tu dobu proměnilo… jestli řeč kamenů nebo otevřenost lidí k jejich poselstvím. V něčem se proměnilo oboje. Vnímám v poslední době narůstající sílu přírodních prvků… vody, rostlin, kamenů… psala jsem o tom už Tady. A to se mi tu potvrdilo, některé stánky zářily do dálky, přitahovaly pozornost, prostor ožíval a energie kamenů všechno spojovala. Z náhodných útržků vět jsem mnohokrát zaslechla slova jako „ten ke mně promluvil“, „ten má čistou energii“, „cítím jeho sílu“ – tato slova zněla častěji než „ten se mi líbí“ a „ten je krásný“ … jako by narostla vnímavost lidí k jejich vnitřním kvalitám.

Znovu jsem si tu pootevřela téma svého velikého vnitřního rozporu. Svět kamenů a krystalů je pro mě zdrojem radosti, krásy, síly, ochrany – obklopuji se jimi, nosím je jako šperky i jako zátěž v kabelce. Promlouvají ke mně snad odjakživa a musím na takovýchto akcích pevně zatahovat brzdu s ohledem na stav peněženky a zmenšující se množství volných prostorů v domě. Na druhou stranu si pokaždé říkám, jestli by jim nebylo lépe v jejich domově, tedy v hlubinách planety… a kde je hranice mezi tím, co nám Země dává jako své dary a kdy ji drancujeme. Vím, že je to otázka, na kterou odpověď nedostanu. A tak jako pokaždé končím s tichým povzdechem, že by bylo fajn, kdyby všechna tato nádhera přišla k lidem, kteří za ni budou vděčni a ocení ji… a toto poselství vděčnosti Matce Zemi odešlou jako poděkování. Já to tak mám.

Stejně jako pokaždé jsem mnohem víc času strávila u stánků „nadšenců“ než u „prodejců“, rozmlouvala s těmi, co se zbožím prodávají i kus sebe, ať už sem vkládají své nadšení, svůj cit nebo zručnost a šikovnost. Dle očekávání mě kroky přivedly ke známému manželskému páru. Pracují v krásném souladu. Pán hledá zajímavé krystaly a paní z nich vyrábí šperky, které dávají vyniknout jejich kráse. Jejich moto vystihuje vše: Kámen je šperk… pro odvážné ženy. Kdybyste někdy chtěli pro někoho originální dárek, kdybyste chtěli udělat radost někomu či sobě, najdete je na tomto webu: http://kamenjesperk.cz/. Přidávám pár spíše dokumentačních fotografií. A pokud prolétává někomu z vás hlavou otázka, která z těchto krás odešla se mnou domů, tak zní odpověď: Ta, která na fotografii není…

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *