Léčba šokem

Pár témat čekalo tiše už delší čas v zákoutích mé mysli na vnější impuls, aby zapadl jako klíček do zámku, otevřel dveře a nechal skrze ně tato témata vplynout do slov. Tím impulsem se stal rozhovor, který jsem objevila dnes ráno po zapnutí počítače a při pomalém popíjení ranní kávy jsem se na něj podívala. Vím, že jeho obsah i forma mohou být pro někoho šokující… na druhou stranu šok dokáže někdy snadněji zbořit hradby kognitivní disonance, než to dokáže pomalé obcházení hrnců s horkými kašemi.

První z témat, které si dle mého zaslouží připomenutí, byť se tu už objevilo v jednom z jarních textů, je princip fungování virů. Maestro harleyář ho rozebírá ze svého pohledu, já přidám pohled pana doktora Hamera a jeho Germánské nové medicíny. Oba pohledy si vzájemně neodporují, naopak. Stranou nechám otázku o průkaznosti existence virů, či pouze odpadních proteinových částic, o tom, co je přirozené a co uměle vyrobené. Pokud se budu držet GNM, nejsou podle jejího 4. biologického zákona mikroorganismy příčinou nemoci, ale „pomocníky“ v hojivých fázích nemocí, kde se uplatňují pro likvidaci následků akutní konfliktní fáze. Viry nastupují v těch částech těla, které patří do ektodermu a jsou řízeny z mozkové kůry. A jaká tu jsou témata spouštěcích situací?

U virů napadajících dýchací cesty to je konflikt strachu z ohrožení revíru, přičemž revírem lze označit vše, o čem řekneme, že je to „moje“. Tedy strach z ohrožení svého zdraví, svého majetku, svého živobytí, svých blízkých, svého zaměstnání atd. Dále to může být konflikt prudkého úleku, bezprostředního ohrožení, šoku a paniky. Ztráta čichu je důsledkem konfliktu čichového odloučení (necítím čerstvý vzduch kvůli nošení roušky nebo uzavření doma, necítím ve své blízkosti lidi, které bych rád cítil – nebo naopak cítím blízko sebe někoho, kdo by mě mohl nakazit). Ztráta chuti analogicky vzniká v důsledku chuťového odloučení (nemůžu jíst to jídlo, které mám rád – třeba z důvodů uzavřených restauraci, nebo z nedostatku peněz na koupení tohoto jídla, nebo mi o samotě nechutná). Nastoupí-li i bakteriální zánět či zápal plic, je to na základě primárního konfliktu „strachu o život“.

Přidá-li se ke všem uvedeným konfliktům ještě tzv. syndrom ledvinových kanálků, o kterém jsem podrobně psala TADY (doporučuji k přečtení), začne organismus zadržovat vodu a zdravotní stav se prudce zhorší. Biologický konflikt, který se manifestuje v ledvinových kanálcích, prožívá člověk v situacích, ve kterých se znenadání ocitne  „jako ryba bez vody“ nebo „ztracený v poušti“. V cizím neznámém prostředí, opuštěný, bezmocný, osamělý, vyhnaný, vyloučený, odmítnutý, nepochopený, ignorovaný. Dále je to ve chvílích, kdy zažívá silný existenční konflikt s pocitem „ztratil jsem úplně všechno“ nebo „můj život je v sázce“ a opět si připadá bezmocný, na všechno sám, a neví, co s ním bude dál. Myslím, že předešlé odstavce dávají velký smysl.

Když už jsem zmínila biologické konflikty stojící za projevy této nemoci, mohla bych se rozepsat i o tom, že současné období a to, co v něm prožíváme, může být zdrojem mnoha dalších konfliktů a příčinou nemocí diagnostikovaných v následujících měsících. Už teď se ozývají hlasy, že se očekává nárůst počtu onkologických nemocí z důvodu zanedbání prevence a odkládání nemocniční péče. Z mého pohledu za tímto nárůstem budou především nynější prožitky. Už jsem měla konzultaci s několika nemocnými, kteří onemocněli do pár měsíců po „jarní vlně“. Krach firmy doprovázený pocitem selhání – a nádor mízních uzlin, strachový konflikt – a nádor pobřišnice, strach a přetíženost v péči o dítě s poruchami učení – a nádor prsní žlázy. Možná se v některém z dalších textů vrátím k tomu, jak toto období „přežít“ ve zdraví.

Další téma, které bych tu ráda zmínila, jsou vakcíny, na které údajně čeká celý svět. Chápu, že pro mnohé se to zdá jako řešení celé situace. Jenomže… Nejsou to žádné tajné informace, že má být úplně poprvé v humánní (tedy lidské) medicíně použitá RNA vakcína. Co to znamená? Jenom stručně polo-laicky: Nejedná se o mrtvé či oslabené mikroorganismy, na které tělo zareaguje tvorbou protilátek, jako tomu bývalo u dřívějších vakcín. RNA vakcína naučí lidskou DNA, aby začala vyrábět proti viru vlastní protilátky, a to tak, že do ní natrvalo vloží svůj kód. Neděsí vás to? Jednotlivé firmy mezi sebou závodí (proč asi?), urychlují testování… ale myslím si, že nezáleží tolik na tom, jaké bezprostřední nežádoucí účinky jejich studie zachytí, protože jednu věc neověří v žádném případě. A tou je dlouhodobý dopad. Zásahem do genů už lidé vstupují někam, kde nejsou schopni předvídat následky. Stačí se podívat na genetickou modifikaci plodin – většina z nich ztrácí své plné vlastnosti, své zdraví a vitalitu… a řada z nich přirozenou schopnost rozmnožování. Hovořila jsem před nedávnem na toto téma s jednou vědkyní v oblasti buněčné imunologie (jméno si nechám pro sebe), a ta mluvila velmi rozumně o nebezpečích, která tam vidí, a sama pro sebe má jasno v tom, že se očkovat nenechá. Chtěla jsem doplnit videorozhovor jedné výzkumnice, která se celou profesní kariéru věnovala vývoji očkovacích látek, a úskalí RNA vakcinace v něm vysvětluje – je už ale smazáno.

Co mi z celého rozhovoru souzní nejvíc, je zmínka o neuvěřitelné moci člověka, který když v sobě naplno procítí lásku k planetě Zemi, lásku k ŽIvotu, k Bohu, ke Stvoření… a rozzáří Lásku uvnitř sebe, stává se nepřemožitelným. Ze všeho nejvíc cítím v těchto dnech, na jaké hraně teď jako lidstvo stojíme. Jak se naplno ukazuje, co v kom a v čem je. Jak jsme konfrontováni s vrstvami sebe, do kterých jsme dříve neměli přístup. A že nastala chvíle, kdy se každý z nás nejenom může, ale musí rozhodnout, kam patří. Vrátím se k tomu v návazném textu, ráda bych k němu přidala audionahrávku pro rozsvícení plné ochrany, pokud se mi podaří ji nahrát tak, aby v sobě nesla Sílu.

A teď odkaz na video s „harleyářem“ Hrušovským… Můžete ho brát jako sérii témat k zamyšlení, a nebo jako nesmyslné sci-fi z jiné reality. Za vším, co tu zmiňuje, je možné rozbalit velmi obsáhlý prostor ke zkoumání, protože ke všemu, o čem mluví, se dá najít spousta dalších zdrojů, kde je možné hlouběji bádat. Já se pohybuji v tomto informačním poli už skoro dvacet let, tak se mi při sledování doskládalo jenom pár střípků k tomu, co už ve skládačce bylo. Pro někoho, kdo do těchto informačních sfér vstupuje nově, to může být pořádný šok – možná je v tuto chvíli ale „léčebný“.

Původní odkaz na youtube byl „překvapivě“ rychle smazán, tady je jiný:

 

One thought on “Léčba šokem

  1. V rozhovoru je řečená jedna velká pravda. S čim kdo zacházíi s tim taky scházi…a když MY si udržime ten svůj vnitřní-božský klid, tak oni sami se lapí do svých sítí a boj skončí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *