O radosti

Když jsem psala text o chřipkovém strašákovi a o emočních molekulách, zmiňovala jsem se o silném vlivu emočního naladění na naše tělo a jeho zdravotní stav. Trošku tohle téma rozvinu. Existuje totiž jedna emoce, která by se dala označit slovem „všelék“. Umí pozvednout energii, vyléčit bolístku, vyladit energetické dráhy, rozsvítit oči a vyhladit pleť… a tento zázračný lék se jmenuje Radost.

Z hlediska propojení velkého a malého, makrosvěta a mikrosvěta, se na to dá pohlédnout i takto:  Aura, tedy energetický obal člověka, je něco jako atmosféra kolem Země. Čím je hutnější, tím menší šanci mají negativní informace, viry a bakterie k průniku do těla – shoří tu jako meteority v atmosféře. *
To, jakou má naše aura hutnost, ovlivňujeme zevnitř, svým vnitřním naladěním.  A právě radost dokáže zažehnout oheň v srdci, pokud se začneme radovat, je to jako když na nás začnou padat kapky živé vody a tato energie a živost nasytí i prostor kolem našeho těla.

Molekulární biologové už umí změřit molekulární hmotnost emocí (tedy přesněji neuropeptidů, jejichž produkci jednotlivé emoce spouštějí). A ví se, že neuropeptidy „kladných“ emocí mají tuto hmotnost vyšší než neuropeptidy emocí „záporných“, navíc i vyšší než je molekulární hmotnost různých patogenů, virů apod. Z toho vyplývá, že prožíváním příjemných emočních stavů můžeme z receptorů buněk vytěsnit to, co našim buňkám škodí. A radost je jedna z  „nejtěžších emocí“. Samozřejmě velmi zjednodušeně, ale snad pochopitelně popsáno, že se dá léčba radostí dokázat i vědecky. **

Co vám dnes udělalo radost? Nebo čím jste si ji udělali sami?
Pokud Nic a Ničím, zkuste si položit tichou otázku: „Co nejmenšího teď můžu udělat pro to, abych pocítil/a Radost“? A počkejte na odpověď, která bude možná stejně tichá. A poslechněte, protože k vám právě teď promluvila vaše duše.

Mně dnes přinesly radost například tyto květiny … a milá kočičí společnost, šálek voňavé kávy a plné krmítko sýkorek za oknem.

O daru Radosti, ale také o jeho stínové frekvenci, kterou je Vážnost, mluví Genový klíč 46.
Co nám říká?
Vážnost je nejrozšířenější ze všech nemocí na naší planetě a je primární příčinou mnoha životních neštěstí. Když žijeme svůj život na základě tohoto stínu, stále si táhneme nad hlavou černý mrak. Zdá se nám, jakoby pršelo vždy, když nechceme, protože jsme mimo synchronizaci s celkem. Vážnost si dělá starosti, očekává nebo si přeje, aby byl život jiný, než je právě teď. Vážnost nás odvádí od života a lásky a nastoluje kontrolu a oddělenost, životu nedůvěřujeme a snažíme se převzít kontrolu nad událostmi, které se nám dějí. Recept na život je přitom jednoduchý – kráčet lehce a nedělat si starosti. Život nás zavede tam, kam chce, abychom došli.

GK 46 řídí náš vztah k fyzickému tělu, ovlivňuje vzorce našeho fyzického zdraví. Pokud se nám nelíbí naše tělo, naše energie zhořkne a život ztratí šťavnatost … naopak když si užíváme krásu žití v těle, pocítíme vnitřní teplo a roztáváme. Stínový stav vážnosti vede buď k zamrznutí, kdy se lidé před životem schovávají ze strachu z vlastního těla, nebo naopak předstírají, že si užívají života a neberou nic vážně, zakládají si na své bezstarostnosti a veselosti – ve skutečnosti ale skrývají hněv a život berou smrtelně vážně, utíkají tak před pravdou.

Radost je pocit svobody, který se rodí z naší vděčnosti za to, že jsme naživu. Dar Radosti je založen na pochopení, že nezáleží na ničem kromě života a lásky. Přijímáme jakékoliv životní okolnosti a uznáváme je jako součást milosti. Lidé s tímto darem se pohybují po světě s neuvěřitelnou lehkostí. Jsou vždy ve správný čas na správném místě a ostatní je vidí jako dítě štěstěny. Ale nechápou, že štěstí je to, co se stane, když přestaneme zasahovat do života. Když nám přeje štěstí, chce nám život sdělit, že jsme v souladu. S lehkostí a bez lpění. Tito lidé jsou schopni propustit minulost a surfovat na vlně přítomného okamžiku. To jim dodává silnou magnetickou přitažlivost. Mají v sobě tajemné kouzlo, poddajnost a smyslnost. Radost a smyslnost pramení z toho, že se cítí ve svém těle velmi příjemně – nemá to vůbec nic společného s tím, jak vypadají, ale nadevše milují život. Když se životem pohybujeme volně a s radostí, je správně vše, co se děje, i když to třeba v tu chvíli nechápeme. Vesmír pracuje v náš prospěch. Pole synchronicity je přístupné všem – jedinou podmínkou ke vstupu je radost. Být otevřeni všem možnostem, bez očekávání a s důvěrou.***

A kdo chcete, můžete si poslechnout a prožít kratičkou meditaci o prameni vnitřní radosti.

 

Zdroje:
*Arkadij Petrov: Stvoření světa, 3. díl
**Candace Pert: Molekuly emocí
***Richard Rudd: Genové klíče (v překladu Markéty Doubravské)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *