Molekuly emocí

Kdo mě zná, tak ví, že mám moc ráda, když do sebe věci zapadají i v rámci logiky, když spolu začne ladit „alternativní“ a vědecký pohled.
Jedno téma mi přesně takto zapadlo letos v létě. Shlédla jsem tento rozhovor s MUDr. Janem Šulou a velice mě jeho povídání i osobnost zaujaly. Zakoupila jsem si jím doporučenou knížku Molekuly emocí od Candace Pert a dostala jsem se i k podrobné přednášce MUDr. Šuly. Najednou jsem objevila střípek, který mi chyběl ve vysvětlení, proč postupy, se kterými pracuji se zdravotními problémy svých klientů, vlastně fungují. Na molekulární úrovni je tu dokázané, jak naše myšlenky a emoce prostřednictvím neuropeptidů a buněčných receptorů ovlivňují mechanismy fungování buňky a spouštějí jednotlivá závažná onemocnění. A také to, jak změnou svého postoje, pochopením a přijetím skutečnosti a následnými mentálními postupy, meditacemi a vizualizacemi můžeme zpětně tyto vlivy eliminovat a uzdravovat se. Někdy se k tomuto tématu vrátím v podrobnějším textu, zatím to berte jako tip k samostudiu.
A ještě jeden odkaz – příjemné povídání MUDr. Šuly s Jardou Duškem v jeho pořadu Duše K.

P.S. Studovala jsem si tyto zdroje v létě na dovolené, na Krétě, do uší znělo šplouchání vln .. a přišel mi v tu chvíli vizualizační postup na postupný přepis negativních informací v těle. Myslím, že funguje velmi dobře. Můžete ho vyzkoušet – ale jak říká pan doktor Šula, stará neuronová spojení přerušujeme tři měsíce, další tři měsíce nastavujeme nová a nějakou dobu stabilizujeme…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *