Tři střípky… pro radost

Prožila jsem včera tři milé chvíle, tři pohlazení, kterými mi život připomněl, že se mám dívat kolem sebe a vnímat vše, co mi posílá. Když se k nim vracím, napadá mě, že všechny dílky této trojice přinesly jisté, jak to říct, vnitřní sebepotvrzení. Asi není náhoda, že právě teď. Jak jsem psala v minulém textu o stíno-hrách (odkaz), hodně věcí teď leze z lidských hlubin. A kdybych měla jmenovat téma, které se objevuje nejčastěji, byla by to sebehodnota. Sebehodnota v mnoha nuancích, ať už se týká toho, co běžně žijeme, nebo i otázek obecnějších, tázajících se na smysl našeho bytí, na využití či na marnění času, který nám byl dán, atd. Není tím pádem „náhoda“, že ze všech stran slyším o tom, že někoho začaly bolet kyčle, kolena, záda… podle Germánské medicíny odrazy situací, které můžeme nazvat jako sebedevalvace nebo ztráta sebehodnoty.

Chvíle první, hned ráno, když jsem s čerstvě uvařenou kávou začala vyřizovat maily. Psala mi velmi příjemná paní, která za mnou den předtím přijela na konzultaci. Přijela s oteklým bolavým kolenem – jak sama řekla, „sotva jsem k vám dolezla“. Povídaly jsme si v krásném propojení o všem možném, ale přímo s kolenem jsme cíleně nepracovaly. Jenom jsem zmínila témata, která by s ním mohla souviset. A už cestou ode mě koleno přestalo bolet. Splasklo. Zdánlivě samo od sebe, ale spíš tím, že se naladila na mě a na energie, které skrze sebe přináším a které jsou občas pro někoho léčivé. Hezky se mi to četlo.

Chvíle druhá, když jsem později dopoledne sedla do auta, že zajedu na větší nákup do blízkého nákupního centra. Už když jsem startovala, všimla jsem si, že po stromě u potoka poskakuje veverka. Nevím, jak to máte vy, ale pro mě platí: Veverku viděti, na tváři úsměv míti. Najednou se zastavila, seskočila dolů na silnici kousek před mé auto a koukala na mě. Když jsem popojela, tak o kousek odběhla a celá situace se opakovala. Po návratu domů jsem se podívala do Orákula Duše zvířat, co mi vzkazuje Duch veverky. A čtu tato slova:

Získali jste moudrost a zkušenosti a obklopuje vás vše, co potřebujete. Díky štědrosti ducha a veškerému vašemu úsilí máte k dispozici množství zdrojů. Duch veverky se ukáže, když potřebujete připomenout, že žaludy, které jste si nashromáždili a odložili, mají obrovský potenciál k růstu. Takže se uvolněte a vězte, že je jich dostatek a že máte všechno, co je potřeba k vytvoření reality, kterou chcete zažít. Máte obrovský potenciál! Věřte v sebe, protože Duch ve vás věří a chce, abyste věděli, že máte všeho dost a sami jste dostateční. Není snad pravda, že se cítíte v bezpečí? Mělo by to tak být, protože máte teď vše, co potřebujete.

A chvíle třetí, když jsem nakoupila a přeskládala obsah nákupního vozíku do auta. Šla jsem ho vrátit do boxu a v tu chvíli ke mně přistoupil muž. O trochu mladší, pohledný a sympatický. Usmál se na mě a já očekávala otázku, zda nemám volnou minci na vozík. Ale to jsem se spletla. Omluvil se mi, že mě takto oslovuje, ale že si mě všiml už uvnitř a že se mu líbím, že mu přijdu tak milá a sympatická, že by mě rád pozval na kávu. Přesně ta chvíle, kdy by se divil i Špinda Strakáček, což je postavička z Neználka, který se ze zásady nikdy ničemu nediví. Odmítla jsem. Ale s úsměvem a s poděkováním, že mě to opravdu moc potěšilo. A potěšilo. Ani nevím, kdy naposled mě nějaký neznámý muž oslovil s pozváním na kávu…

A zlatou tečkou za touto trojicí byla trojice chlupatá, která na mě doma čekala v harmonii a souladu. Živote, díky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *