PF 2022

Vážení a milí,
ráda bych vám poděkovala za to, že sem chodíte, pravidelně či občasně, a že se vaše oči dotýkají mých myšlenek vpletených mezi písmenka. Je těžké hodnotit rok, který se blíží ke svému konci. Byl tak intenzivní, že se zdá, jako by se do něj zhustilo roků několik. Každému přinesl něco jiného, každému něco jiného přeskládal či odnesl. Mnohé se zviditelnilo, zprůzračnělo*,  ve společnosti i v lidských povahách, donutilo nás to zaměřit se na přítomnost, protože k minulosti se již nelze vracet a budoucnost je pro naši mysl neuchopitelná. Na žebříčku hodnot si vyměnily příčky mezi sebou místa… pro mě, a věřím, že i pro většinu z vás, se na horní pozice dostaly – případně si tam své místo upevnily – kvality jako je sounáležitost, přátelství, společenství, lidství, z nichž lze čerpat sílu a podporu i v těžkých chvílích.

Těším se, že se ve volných dnech ponořím do sebe a ještě si s končícím rokem pohovořím… i pro mě byl intenzivní, nahuštěný tématy a událostmi, z nichž jsem si zcela jistě nestihla vzít vše, co mi ukazovaly. Pokud bude něco chtít být převedeno do slov, a myslím si, že bude, tak se k němu tady ještě vrátím.

Přeji nám všem krásné vánoční svátky. Zkusme jim vrátit jejich kouzlo… k této myšlence mě hodně inspiroval tento příběh (odkaz), který vypráví o tom, jaké to je, když se Vánoce cítí v krizi a vyhledají si terapeuta. Můžeme se aspoň na chvíli odpojit od vnějšího světa a naladit se na vnitřní jemnost a laskavost, můžeme se projít krajinami vnitřního světa, můžeme si dopřát kontakt s přírodou a pobýt ve společnosti těch, kteří nám jsou blízcí, s vděčností za to, že jsou… A můžeme se bavit a smát a radovat se, jíst dobroty, obklopit se světýlky, hudbou a vůněmi… aby Vánoce už další terapii nepotřebovaly.

Do příštího roku, o kterém asi nikdo nedokážeme říct, jaký bude, přeji všem hodně zdraví, vnitřní síly, harmonie, radosti a naděje. Ať nás řeka našeho života přivádí na správná místa ke správným lidem a situacím a vše ať se děje tak, jak je pro nás i pro svět nejlepší.

* Průzračnost mi přišla jako novoroční slovo předznamenávající energii letošního roku, viz tady

… a pro poslech i podívání:

4 thoughts on “PF 2022

  1. Gábi, děkuji za krásná slova i já se připojuji a celé naši rodině přeji harmonické prožití nejkrásnějších svátků roku a do příštího roku zdravíčko, štěstíčko a hodně společných setkání

  2. Moc dekuji, Gabi, za veskere tve povzbuzeni uplynuleho roku.
    Krasny novy rok tobe i vsem spriznenym dusim

    Z pěstiček zaťatých
    a nevíš jestli smíš
    dříve než usneš
    maličko poprosíš

    aby neplakaly sovy
    a nebyl dětský žal
    aby klíč nezamykal
    ale otvíral

    a bylo odemčeno
    až začnou chodit sny
    aby mohly dovnitř
    a zase odešly

    Z pěstiček zaťatých
    a nevíš jestli smíš
    dříve než usneš
    o všechno poprosíš
    ———————————-
    PROSBY od J. Skácela

  3. Gábi, taky přeju krásný nový rok
    A dneska mě dostala jedna věta z jednoho rozhovoru:“Život je sen a jediná skutečnost v něm je láska“.Tak Ti přeju at´ tuto skutečnost i nadále žiješ a ukazuješ ji i nám všem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *