Video-okénko cenzurové

Přemýšlím už pár dní, zda mě potkalo něco, o čem by stálo za to napsat, něco, co by si říkalo o převedení do písmenek. A nenapadá mě. Je to zvláštní smyčka stále stejných témat, která se točí pořád dokola. Uvědomila jsem si to, když za mnou přišel syn, že potřebuje do Občanské výchovy aktualitu, zaměřenou na politické téma… a že nemůže nic najít. Přišlo mi to zvláštní, ale když jsem se podívala na hlavní zpravodajské weby, musela jsem mu dát za pravdu. Veškeré zprávy se týkaly buď podivných agentů nebo podivných virů… A tak tu přidávám zase jenom pár tipů na videa. A vlastně se také točí v jedné smyčce, kolem tématu cenzury…

Už podruhé šlápl do vosího hnízda Jarda Dušek se svou Duší K. Tentokrát zmizela během chvilky… A co vadilo? Velmi racionálně podané a o vědecké studie opřené „protipohledy“ na různé záležitosti souvísející s tím, co se tu už rok děje. Náhradní odkaz na shlédnutí či stažení záznamu najdete TADY.

A další odkaz – příjemný rozhovor Igora Chauna s Martinou Kociánovou. Ten smazaný není, najdete ho TADY, ale o cenzuře se v něm hodně mluví… především v souvislosti se smazáním celého Igorova kanálu Goscha TV, budovaného asi deset let. Situace se snad nějak řeší, ale hořká stopa už zůstane.

A ještě jedno video, které si o smazání teprve říká… „necenzurující se“ MUDr. Hrušovský, jen pro silné povahy TADY.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *