Temně-magicky

Už na jaře jsem v jednom textu psala o letmém obraze, který mi ukázal, že se roztáčí pořádné tornádo nejenom tady na Zemi, ale také v jemnohmotných světech, že i tam se proti sobě „šikují pluky“. A psala jsem také o tom, jak se tyto dva světy navzájem ovlivňují – a že ti, kteří vědí jak, si odsud umí přivolat síly pro podporu svých záměrů.

Vezmu to odjinud. Nemáme televizi a většinu zpráv sleduji jenom pročtením na internetu, skládám si svůj obrázek z mnoha různých a různorodých zdrojů. Jenom úplně výjimečně sleduji některá z živých vystoupení nebo projevů. Ale – budu parafrázovat Pjéra, zmíněného v minulém textu – občas se podívám, čemu chtějí, abych věřila. A proto jsem si pustila ministerský projev – ten ohlášený, zrušený a znovu ohlášený. Po celou dobu jsem vnímala dokonalou a absolutní naaranžovanost. Všeho, do detailů. To, jak tam stáli, v jakém prostředí, v jaké formaci, jak zvláštně byl projev ozvučený… a jak bylo pečlivě vybráno každé slovo. Vnímám všechno přes tělesné pocity – a postupně mi bylo až fyzicky špatně. Jako když padne deka ze strachu a temnoty. Po skončení jsem se jenom oklepala a pojmenovala jsem si to pro sebe jako dokonale zvládnuté PR. S politováním těch, kteří takovouto mediální masáž podstupují pravidelně… a navíc dobrovolně.

Jenomže. Ten pocit se mnou zůstával a chvílemi se mi tyto obrazy vracely do myšlenek. Tak to obvykle bývá, když nějakou situaci uzavřu, aniž bych si od ní vzala vše, co mi nabízí. Tak jako se stále v mysli přehrává některý z nočních snů, dokud není pochopen. Navíc se mnou pár lidí sdílelo. že si při sledování připadali jako zhypnotizovaní, že v tu chvíli věřili každému slovu a slíbili by cokoliv.

„Aha“ moment nastal, až když jsem se podívala na odkaz, uvedený v diskusi pod jedním článkem na mém oblíbeném „konspiračním webu“. Ne že by mě stránky, na které uvedený odkaz vedl, lákaly k hlubšímu zkoumání… ale v tomto článku (odkaz tady) mi to poměrně silně zapadalo. Nenutím to nikomu jako pravdu, ale jako možnost. Pro mě osobně nejsou magie a rituály něčím, co patří do pohádek, fantasy filmů či středověku. Jsou součástí přítomné reality a stojí za fungováním určitých kruhů a skupin. To zřejmě není žádná převratná zpráva, ví se to. Magické rituály nedělám, ale jelikož mě zajímá, jak pracuje „druhá strana“, leccos o nich vím.

Někdo by mohl říct, že stejným způsobem by bylo možné „dekódovat“ symboliku téměř za vším. Je to tak. Jenomže tady to tak silně koresponduje s pocity, které projev vyvolal… nejenom u mě, sdílela to řada dalších… že tomu dost velkou váhu dávám. Nenabádám nikoho osobně ani tady na blogu k buřičství a k nedodržování opatření. Každý by se měl chovat způsobem adekvátním vzhledem k situaci a zodpovědně do té míry, do jaké je to třeba. Myslím si však, že by nás k tomu v žádném případě neměly vést jiné síly než zdravý rozum, vstřícnost a ohleduplnost.

4 thoughts on “Temně-magicky

  1. Ano, když jsem viděla projev, tak jsem měla pocit, že se divám na Hvězdné války a armádu Darth Vadera…byla jsem chvili jak paralizovaná a díva(i)la se.
    Zítra je novoluní, nové začátky. Novoluní je v aspektaci-úhlové vzdalenosti-ke trojkonjukci Pluta, Jupitera, Saturna o které se hovoří v odkaze.
    Možná rozhodujíci bitva a po ní nový začátek…
    Symbolika stupně na kterém je novoluni.
    (Váhy 24°): MOTÝL, KTERÝ MÁ NA LEVÉM BOKU TŘETÍ KŘÍDLO
    Schopnost rozvinout v zájmu ­ vnitřního posílení nové způsoby reakce na základní ­ životní situace.
    Motýl je starodávným a tradičním symbolem výsledků procesu duchovního přerodu. 
    Symbol mluví o trojici (třetí křídlo) a to je chvíle, kdy je fajn si připomenout, že z napětí protikladů, z dvojice muž a žena vzniká dítě, třetí do páru, přinášející všem zúčastněným uvědomění rolí, smysl v naplnění a radost z tvorby. Trojice je sladění v rytmu. O nový rytmus se teď doslova bojuje. 
    Gábi rozepsala jsem se, ale tak moc to se mnou souzní.
    Děkuju.

    1. Marcelko děkuji za doplnění (i za další hezké reakce u mých textů)… a s tím, co píšeš, zase souzním já 🙂 g

  2. My jsme viděli jenom kousek, nechtěli jsme to sledovat celé, připadalo nám to jako když se ve filmu objevil na obrazovce Fantomas a vyhrožoval celému světu… Prymula byl stejně strnulý a ti za ním působili jako Fantomasova ochranka… Pohřeb života.
    Ale my chceme žít !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *