Mít svého Anděla

Zkuste si představit, že vás životem doprovází Anděl. Ne nějaká mocná  imaginární světelná bytost z vyšších sfér, ale někdo, kdo je zcela hmatatelně neustále s vámi. Žije si v hmotném světě s vlastnostmi Anděla. Někdo, kdo vám plně důvěřuje. Kdo věří ve vaše schopnosti a vaši sílu. Kdo pečuje o vaše sny i ve chvíli, kdy jim přestáváte věřit vy sami. Někdo, komu můžete otevřeně přiznat i ta nejhlubší tajemství, ukázat mu své pocity i myšlenky, které před ostatními tajíte, protože by mohly poškodit obraz, který ukazujete světu. Někdo, kdo nezavírá oči před vašimi chybami a omyly, kdo vidí i vaše stíny, ale nesoudí je. Místo toho vám je pomáhá přijmout a poučit se z nich. Kdo vás vlídně usměrňuje, pokud vplouváte do situace, kdy byste mohli ublížit někomu či sobě. Někdo, kdo vás dokáže obejmout a vzít si všechny slzy, které potřebujete vyplakat. Kdo vám dopřeje cítit se tak, jak se právě cítíte. Kdo vám nevyčítá vaše pochyby a nerozhodnost ve chvíli, kdy nevíte, kudy jít dál. Kdo z celého srdce touží, abyste se radovali, abyste tvořili, abyste byli šťastní. Někdo, kdo vás za všech okolností bez podmínek miluje.

A co kdybychom se tímto Andělem stali my sami? Co brání tomu, abychom se právě takto začali sami k sobě chovat? V tu chvíli by zmizel tlak, který vůči sobě uplatňujeme, utichla by sebekritika, sebeobviňování i stud. Dovolili bychom si sundat masku, kterou si nasazujeme ze strachu, aby nás někdo nespatřil takové, jací jsme. Byli bychom sami sebou. A bylo by nám se sebou dobře. V tu chvíli by utichl boj, který sami se sebou často vedeme, a rozprostřeli bychom se do nekonečného klidu.

Andělé nejsou ty okřídlené barevné bytosti, se kterými mnozí lidé komunikují, nechávají si od nich radit a plnit svá přání… to jsou často pouze našeptávači, kteří po určitém čase ukáží svou pravou tvář.

Andělé jsou ty nejčistší části nás samých, projevy věčnosti v nás.
Andělé jsou jasným světlem, které uzdravuje svět.
Někdy to jsme my sami ze své budoucnosti.
Někdy se staneme Andělem pro všechny.
A někdy se někdo stane Andělem pro nás.
A stát se Andělem můžeme teď, v tuto chvíli.
Pak se staneme těmi, na které tolik čekáme…

A někdy Anděl vypadá třeba takto 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *