Jemná Síla slov…

Přemýšlela jsem včera, jakou meditaci vnést do pravidelného meditačního setkání… a vzpomněla jsem si na jednu, která přišla na svět „v období temna“, v den Jarní rovnodennosti roku 2020. Tedy téměř přesně před čtyřmi lety. kdy se zastavil svět. Meditaci pro nadcházející čas plný výzev, jejichž příchod intuitivně vycítil, přinesl autor Genových klíčů, Richard Rudd. Nazval ji „Velká změna – stát se světlem v turbulentním čase“.  Kliknutím na název můžete otevřít soubor s neuvěřitelně silným a hlubokým textem, v českém překladu Markéty Doubravské.
Odkaz na tuto meditaci jsem tu v době jejího vzniku uváděla, ale možná je čas si ji připomenout. Turbulentní období zatím neustává.

Když jsem včera četla tato slova za doprovodu tiché klavírní hudby, rozprostřela se nad nimi posvátnost. Jakoby jejich prostřednictvím v tu chvíli sestupovaly vyšší síly a proměnily jeden obyčejný večer ve vzácný klenot. A já potom, jako už mnohokrát, jenom tiše žasla nad sílou slov, která skrze mysl a srdce tohoto autora vstoupila do naší reality.

Asi nezáleží na tom, jestli v rámci Genových klíčů procházíme svými osobními sekvencemi nebo si jenom volně listujeme knihou nebo necháme promlouvat zvířecí totem nebo nasloucháme meditacím a modlitbám… Ze všech směrů tyto texty promlouvají do našich hlubších úrovní. A ty odpovídají. A proměňují nás. Inspirují nás k nalezení těch nejlepších verzí sebe samých a k jejich projevení se, aniž by naše mysl chápala, co se děje, nebo se do toho dokonce snažila zapojit.

Dostala jsem před pár dny otázku, o čem bude letošní Rusava. Pousmála jsem se – jako pokaždé, když tuto otázku dostanu, neboť jestli si některá z mých akcí sama řídí svůj program a směje se mým plánům a představám až do poslední chvíle, je to právě Rusava. Ale kdybych měla odpovědět, co cítím teď, tak je to Síla v Jemnosti. Hluboká slova promlouvající k Duši (odkud budou, si zatím nechám pro sebe), která se ponesou, stejně jako vloni, na křídlech zvláštních vůní. Nechat spočinout svoji mysl v oceánu ticha a jenom s těmito slovy a vůněmi být… a na chvíli se jimi stát. Možná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *