Doporučení covidové…

Od rána mám nutkavý pocit, že sem toto doporučení mám ještě teď „předvánočně“ dát… Možná proto, že ho někdo z vás, kteří sem zavítáte, bude potřebovat, pro sebe nebo své blízké. Možná jako malý kouzelnický akt proti vlnám strachu, které se valí ze všech stran, možná jako malou hradbu proti stupňujícím se manipulacím.

Pokud bych měla jmenovat člověka, kterému důvěřuji v rámci znalostí toho, jak funguje lidská bytost (především na buněčné úrovni), byl by to pan Milan Calábek. Souhrou zvláštních „náhod“ jsem měla možnost ho letos osobně potkat a být žasnoucím svědkem jeho umění.

Už na jaře v této „zakázané“ Duši K rozebíral možnosti, jak podpořit tělo v sebeléčení při setkání s tímto podivným virem. Na začátku podzimní vlny publikoval Milan článek, v němž doporučuje – s odkazem na zahraniční zkušenosti a studie – jako velmi účinný jeden z poměrně běžných doplňků stravy, aminokyselinu L-lysin (mimochodem je známá jako účinné antivirotikum při oparech rtu), v kombinaci s jistými úpravami jídelníčku (důležité). Několika lidmi ověřeno, teď už i v mém okruhu… Nemá zřejmě větší význam užívat L-lysin preventivně, na druhou stranu čím dříve po nákaze je nasazený, tím lépe funguje. A je třeba ho brát i nějakou dobu po odeznění příznaků. Určitě se hodí mít ho krabičku doma, pro strýčka příhodu, nebo jako psychomagický nástroj „k zahánění duchů“. Celou situaci tím nebagatelizuji a samozřejmě doporučuji rozumná opatření respektovat…  Článek s vysvětlením najdete tady.

Přidávám ještě odkaz na jeden článek (tady), ve kterém je velmi srozumitelně vysvětlen princip paměťové buněčné imunity a nastíněny možnosti jejího ověřování…  a odkaz na videozáznam (tady) z parlamentu a na text (tady) ohledně dalšího možného léku, o kterém se tiše mlčí.

K zamyšlení nechávám otázku, proč je finančně i mediálně podporován pouze zrychlený výzkum a vývoj vakcín, ale ne větší snaha o ověřování možných léků, které tu zjevně jsou.

(Budu ráda za případné sdílení zkušeností s užíváním L-lysinu, přičemž samozřejmě nikomu nepřeji důvody pro tuto zkušenost.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *