O vlasech a šungitu

Říká se, že všechno souvisí se vším. Což je samozřejmě z hlediska kvantové propojenosti pravda, avšak souvislost vlasů a šungitu nemusí být na první pohled zřejmá. Mně se ale před pár dny právě tato slova hezky propojila a ač tu nedělám příliš často reklamu (především proto, že každý z nás je svým nastavením originální a rezonuje třeba s úplně jinými výrobky a značkami), udělám dnes výjimku. Vlastně poprvé…

ŠUNGIT je zvláštní nekrystalická forma uhlíkové horniny – její struktura obsahuje tzv. fullereny, což jsou molekuly uspořádané do tvaru koule, jejíž povrch je tvořen pětiúhelníky s celkem šedesáti atomy uhlíku. Tato struktura je velmi stabilní a symetrická a stojí na rozhraní mezi organickou a anorganickou formou – i proto se šungitu někdy říká „živý kámen“. Šungit je starý asi dvě miliardy let a nachází se na jediném nalezišti, v Karélii na severozápadě Ruska. Vědecké výzkumy prokázaly řadu zajímavých vlastností šungitu, které vyplývají právě z jeho fullerenové struktury. Šungit se používá na úpravu pitné vody– dokáže ji účinně čistit, doplňovat o stopové prvky a energeticky a informačně harmonizovat. Dále je tento šedočerný kámen vhodný k odrušení vlivů elektrosmogu a také se používá jako tzv. „ochranný kámen“ ať už jako osobní energetická ochrana nebo v obytných prostorech.

VLASY jsou nejenom korunou krásy, ale mají pro člověka řadu přínosů, které dnes nepovažujeme za příliš důležité a nevěnujeme jim pozornost. Dávné civilizace a přírodní národy si jich však byly a jsou vědomy. Vlasy jsou ukazatelem životní síly i zdraví člověka, ale jsou také určitým komunikačním nástrojem v informačním světě. Představují díky své struktuře spojení vnitřního (vlasové kořínky) a vnějšího (vlasy) světa. Jsou to vlastně takové malé anténky.

Vlasy jsou jedna z nejviditelnějších částí lidského těla, jsou nedílnou součástí osobnosti – účesy a barvy vlasů právě tuto osobnostní složku vyjadřují, ať už formou přizpůsobení, nebo rebelie. Jsou i znakem příslušnosti k určité sociální vrstvě nebo názorové skupině. Hodně často dochází k radikálním změnám účesu souběžně s velkými životními posuny. A někdy změna účesu tento posun předznamená, protože je to v tu chvíli dostupná forma pro uvolnění vnitřní touhy po změně.

V magických praktikách se vlasy používaly (a mnohde nadále používají) k získání informačního spojení a k následné možnosti ovládání člověka, jehož vlasy jsou k určitému rituálu použity.  Mnoho rituálů např. milostné magie (předesílám, že mi tyto formy práce přijdou velmi neetické) začíná slovy „Vezměme pramen vlasů milovaného…“. Vlasy figurují i jako důležitá součást praktik woodoo a dalších čarodějnických směrů.

Vlasy byly (a v přírodních kulturách stále jsou) součástí přechodových rituálů, používají se jako obětiny nebo součásti slibů, I zaplétání vlasů do uzlů či copů skrývá určitou symboliku.

Podle dávných mýtů vlasy shromažďují energetickou sílu člověka a v dlouhých vlasech je skryta tajemná síla. Samson by nám o tom mohl hodně vyprávět… Dlouhé vlasy jsou symbolem svobody, síly, intuice, a právě proto instituce, kterým jsou tyto lidské projevy nepohodlné, vytahují nůžky a břitvy – vidíme to v armádě, ve vězení, u kolonizátorů a otrokářů, ale i v klášterech a náboženských řádech. Nebo vytahují šátky a vlasy zakrývají.

Pro mě jsou vlasy velmi citlivá a vnímavá část těla. Pokud se dostanu do neharmonického prostředí (typicky takto fungují nemocnice) nebo se setkám s destruktivními lidmi či energiemi, mám okamžitě chuť vlézt pod sprchu a vlasy si umýt, i kdybych je měla umyté před pár hodinami. Není to zase tak často, ale tento pocit respektuji. Velmi si vybírám osobu kadeřníka – aby to byl člověk nejenom šikovný, ale vyhovoval mi i energeticky. Vybírám si i šampony a další přípravky péče o vlasy. A teď se dostávám zpátky k šungitu.

Ráda nakupuji kosmetiku v malinkém obchůdku s ruskou přírodní kosmetikou. Příjemná prodavačka a kvalita produktů je milá kombinace. Tento týden jsem tam objevila novou řadu vlasové i pleťové kosmetiky se šungitem.

Vyzkoušela jsem šampon a vlasovou masku se šungitem a měsíčním kamenem a překvapil mě výsledný dojem. Přetrvávající čistota nejenom hmatatelná, ale i energetická. Jakoby se vlasy obalily částečkami ochranných molekul. Následující den jsem vedla dosti emočně náročný seminář, při kterém se uvolňovala řada bolavých situací a informačních záznamů a efekt „honem pod sprchu“ jsem nezaznamenala…

Chcete-li vyzkoušet, navštivte obchůdek v Mečové ulici v Brně
nebo nakupujte na e-shopu Bylinka.


Při psaní o vlasech jsem se volně inspirovala tímto textem

Magická síla vlasů a účesů 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *