Germánská medicína v praxi: Omyly myomů

Děložní myomy jsou jednou z častých gynekologických diagnóz a jsou zároveň dalším příkladem toho, jak se Germánská nová medicína v mnohém rozchází s jinými psychosomatickými přístupy. Ty v podstatě všechna onemocnění ženských orgánů spojují buď se vztahem k matce či k ženské rodové linii, s přijetím ženství, event. s ublížením ze strany mužů. Psala jsem o tom podrobněji už v textu Téma versus biologický konflikt.

Germánská nová medicína oproti tomu mluví o reálných situacích, na které určitý orgán (a také jeho ovládací bod v mozku) reagují ze své biologické podstaty. Hladké svalstvo dělohy patří k té části entodermu, tedy nejstaršího zárodečného listu, která je řízená mozečkem. Biologický konflikt, který tu hledáme, se nazývá „zaseknuté sousto“. Děložní stěna je určená k donošení a porodu dítěte. Pokud  se to z nějakého důvodu nedaří a žena to vnímá konfliktně, začne se děložní stěna „posilovat“ novými buňkami. V základním smyslu je tedy biologickým konfliktem marná snaha donosit a porodit dítě – proto se myomy často objeví u žen, které měly potrat nebo více potratů, nebo se jim nepodařilo otěhotnět. V symbolické rovině je však „dítětem“ vše, do čeho žena vloží hodně své energie, v co věří, o co se snaží – a ono se to zasekne, nedaří se to dovést do cíle. Může to být třeba pracovní projekt, ale i něco, co si žena stanoví za svůj úkol nebo cíl. Vždy je to neseno dost velkou snahou a úsilím (často až urputností) v tomto směru.

Pár příkladů těchto konfliktů, se kterými jsem se setkala ve své praxi – „marně se snažím“ formulovat je jinými slovy než „marná snaha“:
• marná snaha o nápravu vztahů s matkou
• marná snaha přimět nemocného otce ke změně životního stylu
• marná snaha sestěhovat se s partnerem a vytvořit domov
• marná snaha vystoupit z firmy a založit si vlastní
• marná snaha najít smysluplnou práci a uspět
• marná snaha dopsat dizertační práci
• marná snaha opustit toxický vztah
… a v rámci začarovaného kruhu i marná snaha zbavit se myomů

Část entodermu řízená mozečkem je zvláštní tím, že tu neprobíhají hojivé fáze za pomoci mikroorganismů. Je to proto, že sem přináleží veškeré hladké svalstvo v organismu, a to je tímto jakoby chráněno před ohrožujícím množením bakterií. Po ukončení konfliktu se pouze zastaví růst myomů. Samozřejmě i tady je možné začít pracovat s bioinformačními technikami, to už však nespadá do oboru Germánské nové medicíny.

 

2 thoughts on “Germánská medicína v praxi: Omyly myomů

  1. Viete mi napísať niečo o obezite vysokom krvnom tlaku? Cez germánsku medicínu aj strach o život /tlaky v hlave. Ďakujem

  2. Hezký den, Germánská medicína není „tabulková“ metoda, ke každému z dotazů bych mohla psát dlouhý text … a u každého člověka to spustí jiná situace. Není možné to shrnout do krátké odpovědi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *