Znovu protichřipkově

Jsou témata, která je dobré čas od času připomenout. Jedním z nich je prevence „aby na nás něco nevlezlo“. Pro zopakování znovu zveřejňuji loňský článek na toto téma.
Tak schválně – jaká je Vaše první reakce na oznámení blížící se chřipkové epidemie? Jaká první myšlenka Vám prolétla hlavou, jaký pocit navodila, co jste vnímali v těle?

Prozradím jako protilék mocnou „kouzelnou formulku“:
Toto se mě netýká. Nebo Toto není můj program.
Je-li vyslovena s přesvědčením, tak funguje.
Doporučuji použít pokaždé, když podobnou zprávu zachytíte.

Jak je to možné? Trochu jsem tohle téma otevřela v textu o Molekulách emocí. Vlastně to nejsou kouzla a čáry, ale na molekulární úrovni dokázané zákonitosti. Naše tělo je inteligentní
a když mu dáme program, začne podle něho fungovat. Okamžitě se startuje chemická komunikace a na buněčné úrovni se na základě nehmotných impulsů (myšlenky, emoce) spouštějí procesy zcela hmotné.  A ejhle – vědomí řídí hmotu. Můžeme si své tělo představit jako miliardy malinkých inteligentních bytostí, které řídí skrze určité nástroje (jimiž jsou především mozek a žlázy umístěné v hlavě) naše vědomí. V rámci představy makro- a mikrosvěta, tedy Jak nahoře – tak dole, je naše vědomí Bohem pro naše buňky. To, že nás o tom nikdo neučil, neznamená, že to tak není. Velmi mě baví a těší, když věda dokazuje to, o čem různé duchovní směry a školy mluvily už dávno.

Pokud máme pocit, že naše přesvědčení nebylo až tak pevné a něco na nás tzv. leze, je řada způsobů, jak můžeme své tělo podpořit a udržet ve zdravém stavu.
Velmi bych se přimlouvala za správnou formulaciUdržuji zdraví, případně Uzdravuji se, je
z mnoha důvodů lepší než Bojuji s nemocí.

Doporučuji provádět následující vizualizaci:
Pohodlně si sedneme, zklidníme se přes několik nádechů a výdechů. S hlubším nádechem a výdechem uvolníme svá ramena.
Představíme si, že vstupujeme do proudu ostře stříbřitě-fialového světla. Necháme toto světlo procházet svým tělem, bez velikého úsilí, jenom to pozorujeme. Možná se v některých místech těla uvolní ve formě tmavých skvrn nebo bodů negativní informace, necháme je volně rozpustit v proudu světla. Je-li potřeba, pošleme do problematického místa silnější proud světla a necháme toto místo plně rozzářit (např. při rýmě nos, při kašli průdušky apod). Zkusíme udržet pozornost 10–15 minut. Na závěr vytvoříme z tohoto světla kolem svého těla světelný obal – ten si uvědomíme a posílíme vždy, když vstupujeme do prostředí s větším rizikem infekce.

Existují speciální mentální postupy pro posílení imunity, jsou ale nad rámec tohoto krátkého textu.

Imunita je, stejně jako vše v našem těle, spojena s mozkem a jeho funkcemi. Pro posílení imunitního systému je velmi vhodná meditace, při které zklidňujeme svoji mozkovou aktivitu a tím i frekvenci mozkových vln. Platí vztah, že čím klidnější jsou naše mozkové vlny, tím vyšší je schopnost sebeobnovy organismu. Pokud se dostaneme až na tzv. Theta hladinu, zapíná se plně samoléčící schopnost našeho těla.

Dále je vhodné navýšit spotřebu tekutin a odlehčit stravu (dostatek ovoce, zeleniny, ořechů).
Z vitaminů určitě C a D3, ale výrazně vyšší dávky, než jsou v jedné tobolce z lékárny.
Další podpůrné rostlinné látky, jako je echinacea, lapacho apod.
A sami máte určitě své vlastní metody „první pomoci“.

Při počínajících obtížích výborně funguje ajurvédský recept „pro drsňáky“
Pozor – nesnažte se ověřit, zda-li jsou dost drsné vaše děti 🙂 tento recept pro ně opravdu není.
Také bych byla opatrná u osob s vysokým krevním tlakem, s nemocemi srdce a dalšímí závažnými stavy.
Podle úvahy (a odvahy) půl lžičky až lžičku kurkumy, stejné množství skořice a kayenského pepře do malé skleničky, zalít horkou vodou, nechat zchladit na poživatelnou, ale co nejvyšší teplotu, promíchat – a vypít.
Chvilkový pocit, že oči opustí oční důlky, ušní bubínky popraskají a srdce budete mít na dlani, vystřídá příjemný pocit vnitřního tepla – dá se to přežít a úleva je znatelná.

O tom, jak je důležité v rámci prevence i při léčení naše emoční naladění, mluví navazující text:
O Radosti.

A kdyby náhodou všechny metody selhaly, tak je to možná signál, že si tělo potřebuje odpočinout. A je tolik hezkých knížek, které jste nečetli… třeba Šántárám.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *